Nicole Vos Counseling

Voor scholen
APS Stress Counseling School Counseling Voorlichting Contact    
Wat is school Counseling? Voor school Voor ouders/leerlingen

Wat ik scholen te bieden heb?

Docenten
Voor docenten kan ik een praatpaal zijn om stress weg te werken en burn-out te voorkomen. We zoeken naar mogelijkheden om het werk weer vol energie aan te kunnen pakken. Soms kan het heel verhelderend zijn om eens met iemand anders over uw problemen te praten dan met uw collega's. Ook als u wilt praten over het aanpakken van problemen binnen de school of organisatie.

Wat kan ik doen voor scholen in het algemeen?

Ik kan de kinderen die het moeilijk hebben met problemen aan horen en proberen te begeleiden.

Soms is het voor de scholen erg moeilijk om met de kinderen te praten en eruit te krijgen wat er nou aan de hand is. Hierbij zou ik een rol kunnen spelen, want soms is het beter om met een buitenstaander te praten. (vooral omdat ik een beroepsgeheim heb)

Ik kan door de school ingehuurd worden voor bepaalde uren of voor een bepaald kind. Ik kan dan met de kinderen praten over de problemen die zij onder vinden en hun daar in begeleiden om een uitweg te zoeken. Ook kan ik bemiddelen tijdens gesprekken met de ouders of juffen/meesters.

Ook kan ik over bepaalde onderwerpen een lezing geven, indien de school aangeeft over welke problemen ze een voorlichting willen hebben.

Stresscounseling  kan er ook zijn voor de leerkrachten, mochten die zelf tegen een burn-out zitten of overspannenheid, dan kunnen ze altijd een beroep doen om mij. Of willen ze zelf over bepaalde andere dingen praten dan is die mogelijkheid er ook. Bijvoorbeeld: niet geaccepteerd worden door je collega's, niet het idee hebben dat je in het team zit, of mogelijke andere problemen.

(Voor prijzen verzoek ik u contact op te nemen bij ons adres of per mail nicole.vos@hotmail.com )

© Nicole Vos